Gården

Karlstad Alpackagård – liten gemytlig gård där vi är måna om att du som besökare ska känna dig hjärtligt välkommen.

Det är inte en stor gård i vanlig bemärkelse utan är hemma hos mig och alpackorna går i en hage intill tomten. Det är just det lilla och personliga vi vill erbjuda.

OBS! Eftersom det är hemma hos mig tar vi endast emot förbokade besökare. Boka gör du här.

Trädgården

Jag har alltid varit intresserad av trädgård. För några år sedan tog Stolpens Trädgård (rekommenderas varmt) fram en trädgårdsplan. Det är ett flerårigt projekt och förändringarna får sakta växa fram. Det eftersom jag envisas att göra allting själv och för hand. Hur svårt kan det vara….

Eftersom alpackagödsel ska vara väldigt bra för trädgården, det behöver likt annat gödsel inte brinna först, ska det bli mycket spännande att se hur det kommer att påverka växtligheten.

Faller det väl ut planerar jag att sälja gödsel.

Byn

Karlstad Alpackagård ligger i en liten by som heter Botorp. Byn ligger vid Klarälven 1,5 mil norr om Karlstad. Det finns många fina skogsvägar att vandra på med alpackorna. Vi vandrar runt en vacker tjärn, tar en tur på slingriga skogsstigar, alternativt skogsvägar som kan fungera med barnvagn. Eller kanske ner till stranden. Det finns många fina alternativ. Vi bestämmer utifrån väder och vind och vad som passar bäst för dagen.

Det finns gott om hästgårdar runt omkring, så bli inte förvånad om vi träffar på hästar längs vandringen.