Alpackavandring

Alpackavandring i det fina vårvädret
Alpackavandring en vacker vårdag
Alpackavandring med guidning
Guidning längs med vägen
Alpackavandring i högsommarväder
Alpackavandring i högsommarväder

 

Alpackavandring – en annorlunda upplevelse

Välkommen till en annorlunda upplevelse i en vacker miljö. Möt alpackor på nära håll och ta chansen att lära dig mer om dessa fantastiska djur!

Vi börjar med en introduktion där du får veta det mesta om alpackornas ursprung, beteenden, vad man använder dem till – kan avslöja redan nu att det är främst för den fantastiska ullen – och annat smått och gott.

Därefter tar vi en tur i omgivningarna och jag berättar om den speciella naturen som är klassat som riksintresse. Alpackavandringen kanske blir en tur runt byn eller så kan den gå ner till Klarälven. När vi kommer tillbaka får du möjlighet att mata dem.

Vi går i en behaglig takt anpassad efter alpackorna. Ju lugnare du är, desto bättre kontakt får du med alpackan. Och det är just det som är poängen med att träffa dessa underbara djur och att det blir en sån annorlunda upplevelse.

Efteråt serveras kaffe med hembakt bröd i alpackahagen. Alpackorna håller sig på nära håll eftersom de är så väldigt nyfikna på vad vi har för oss.

Tid: ca 2 timmar.

Vi har öppet året runt.

Boka enskilt på de fasta tiderna eller som grupp på en tid som passar er. Det är lika populärt vilket som. Alpackavandring – en annorlunda upplevelse helt enkelt!