De vanligaste frågorna

Kan man komma förbi och bara titta?

Nej, det går inte. Det är ett privat hem och vi har bara möjlighet att ta emot besökare när bokningar har gjorts, senast en dag i förväg. Läs och boka här

Får jag krama en alpacka?

Hur söta alpackor än är så vill de inte bli kramade. De är nyfikna och kommer gärna fram till dig, speciellt om du har lite mat att locka med. Men de vill inte i motsats till en katt eller hund bli klappade eller tagna på. 

Spottar alpackor?

Alla alpackor kan spotta, men det är ett beteende som används för att markera rang inom flocken eller när alpackan känner sig hotad. Att de spottar på människor är mycket sällsynt och sker inte oprovocerat. Eller av misstag om man står mellan två alpackor som har en diskussion.

Hur stor är en alpacka?

En fullvuxen alpacka är ungefär en meter i mankhöjd och väger mellan 60 och 80 kilo.

Kan vi ta med hunden?

Alpackor blir skrämda av hundar och därför kan de inte följa med på promenad eller in i hagen. Men vi har en hundgård ni kan sätta hunden i om ni vill.

Kan man få en allergisk reaktion av en alpacka?

Till skillnad mot får saknar alpackaull nästan helt lanolin, vilket gör den allergivänlig. Avsaknaden av lanolin gör att ullen känns torrare än den feta fårullen.

Vad är det för speciellt med alpackaull?

Alpackaull är väldigt fin och mjukare än fårull. En annan egenskap är ullens färgskala. Det finns 22 färger med minst 250 färgnyanser. Från vitaste vitt till svartaste svart.

Var kan jag läsa mer om alpackor?

www.alpacka.se hittar du mer information om alpackor.

Hur mycket är fraktkostnaden i webbshopen?

Fraktkostnaden är ett enhetspris på 49 kr. Beställer du över 800 kr ingår frakten i priset. Systemet räknar automatiskt ut frakten i kassan.

Hur kommer jag i kontakt med er?

Fyll i formuläret nedan och skicka till oss. Vi svarar vi så snart vi kan, vanligtvis inom 24 timmar