Karlstad Alpackagård

Karlstad Alpackagård, de fyra alpackorna i hagen

Allt som sker på Karlstads Alpackagård sker i samspel med djuren.

Ingen vanlig gård

Karlstad Alpackagård är inte en gård i vanlig bemärkelse. Det är hemma hos mig. Alpackorna går i en hage som jag har arrenderat precis intill tomten. Det gör att besöket här är lite annorlunda jämfört med till exempel större djurparker. Det är en liten gård, men här är det aldrig trångt eftersom jag tar emot begränsat antal personer åt gången. En anledning är att det av naturliga skäl finns begränsat antal parkeringsplatser på tomten.

Familjärt och gemytligt

Vi träffar alpackorna i hagen och du kommer dem riktigt nära.  Det är viktigt för mig att ett besök här ska kännas familjärt och gemytligt. Då trivs jag och alpackorna som bäst. Utifrån besökarnas recensioner är det just det de uppskattar mest. Läs recensioner till höger på den här sidan.

För att lyckas hålla antalet besökare på rätt nivå så att alla får ut mest möjliga av besöket måste förbokning ske. Boka kan du göra här

Karlstad Alpackagård, jag
Jag på pilgrimsleden i Spanien

Vem är jag som driver Karlstad Alpackagård?

Jag som äger och driver Karlstad Alpackagård heter Nina Höjdefors. När jag träffade på alpackor för första gången föll jag pladask. Att ha startat Karlstad Alpackagård är bland det roligaste jag har gjort. Kontorsarbetet är bytt till ett arbete med djur och natur.

Varför alpackor?

Det går helt enkelt inte att motstå alpackor. De är oemotståndliga med sina stora snälla bruna ögon. Alpackor har stor integritet med är samtidigt mycket vänliga och nyfikna. Nu vill jag ge även dig chansen att möta dessa fantastiska djur.

Tillstånd för offentlig förevisning av djur

Karlstad Alpackagård har tillstånd från Länsstyrelsen Värmland för offentlig förevisning av djur. Läs mer 

Förutom att besökaren ska må bra tillsammans med alpackorna är jag lika mån om att djuren ska ha det bra.