Alpackavandring

Alpackavandring i det fina vårvädret
Alpackavandring en vacker vårdag
Alpackavandring med guidning
Guidning längs med vägen
Alpackavandring i högsommarväder
Alpackavandring i högsommarväder

 

Alpackavandring – en annorlunda upplevelse

Alpackavandring är en härlig upplevelse i denna gemytliga och vackra miljö. Möt alpackor på nära håll och lär dig mer om dessa fantastiska djur.

Alpackavandring – program

Introduktion

Vi börjar med en introduktion där du får veta det mesta om alpackornas ursprung, beteenden, vad man använder dem till – kan avslöja redan nu att det är främst för den fantastiska ullen – och annat smått och gott.

Alpackavandringen

Efter introduktionen och toaletttbesöket (du kommer att förstå vad som menas när du är här) tar vi en tur i omgivningarna. Jag berättar om den speciella naturen som är klassat som riksintresse. Vilken rutt vi går beror på årstiden. Alpackavandringen kanske blir en tur runt byn eller så kan den gå ner till Klarälven så att alpackorna kan ta sig ett dopp. 

Alpacka-takt

Vi går i en behaglig takt anpassad efter alpackorna. Ju lugnare du är, desto bättre kontakt får du med alpackan. Och det är just det som är poängen med att träffa dessa underbara djur och att det blir en sån annorlunda upplevelse.

Mata en alpacka

När vi kommer tillbaka får du möjlighet att mata djuren. Det är kul och blir fina bilder om du har kameran framme

Dags för fika

Efteråt serveras kaffe med hembakt bröd. Du kan sitta i alpackahagen tillsammans med alpackorna . Alpackorna håller sig på nära håll eftersom de är så väldigt nyfikna på vad vi har för oss. Är det dåligt väder är det fika inomhus.

Alpackavandring året runt

  • Vi har öppet året runt.
  • Sommartid har vi öppet onsdag till söndag.
  • Under lågsäsong är det öppet främst på helgerna.

Boka enskilt på de fasta tiderna eller som grupp på en tid som passar er. Det är lika populärt vilket som. Alpackavandring – en annorlunda upplevelse helt enkelt!