Varför alpackor blev ett av mitt livs bästa beslut

Att investera i alpackor har visat sig vara en av de mest spännande och givande upplevelserna i mitt liv. Men hur kommer man på idén att köpa just alpackor? Följ med på min resa, och låt mig berätta historien om min oväntade förälskelse för dessa charmiga djur.

Steg 1 – Djurälskaren

Min passion för djur började i tidig ålder med en schäfer vid namn Rita. Att gå ut själv med henne som sexåring skapade ett starkt band och öppnade upp för en livslång kärlek till fyrbenta vänner.

Vi hade mycket djur när jag växte upp. Min mamma drev kennel Cindys och födde upp labradorer i 30 år, Förutom hundar hade vi katter, papegojor, kaniner och fiskar.

Steg 2 – En oväntad karriär

Mitt inträde i turismbranschen, genom en slump, blev ett tidigt vägskäl i mitt liv. Att driva stuguthyrning i Haninge skärgård och spendera somrarna på Dalarö turistbyrå blev en sanndröm. Jag har sedan dess förblivit inom turism, där alla möten med människor är otroligt givande.

Steg 3 – Livets stora fråga

Som många andra ställs jag med olika mellanrum inför frågan om vad jag vill göra när jag blir ”stor”. 2019 började jag fundera över mitt nästa steg och vilken riktning jag ville ta i livet.

Steg 4 – Alpackor, verklighetens charmörer

Mitt första möte med alpackor var genom min systerdotters önskan om en alpackavandring. Initialt skeptisk, föll jag pladask för dessa underbara varelser. Alpackorna som är nyfikna, vänliga, inkännande, roliga och intelligenta förtrollade mig och idén att skaffa egna alpackor tog form.

“Alpackan – en varm gåva från Gud till människorna”

Bernabe Cobo, History of the new world, år 1653

Steg 5 – Grannens godkännande

Eftersom jag saknade egen mark blev min granne en nyckelaktör. Trots initial tveksamhet tillät han mig att arrendera det närliggande gärdet – det första steget mot min egna alpackagård. Nästa steg var att lära sig allt om alpackor. Man måste ju veta vad man håller på med.

Steg 6 – Karlstad Alpackagård är född

Våren 2021 öppnade Karlstad Alpackagård sina dörrar. Besökare får inte bara en unik upplevelse, utan även chansen att interagera med dessa fantastiska djur. Att svara på besökarnas frågor och dela med mig av alpackornas historia är en njutning och ett helt annat liv än kontorsarbete.

Steg 7 – Framtiden

Det är väldigt stimulerande att träffa besökare, gammal som ung, till gården. Jag fortsätter att erbjuda aktiviteter av olika slag.

Den senaste aktiviteten är tovningskurser. Tovning är lätt och roligt och passar alla från 3 år och uppåt. Alpackaullen är underbar, mjuk och fin. Det är också väldigt avslappande att tova. Datum och priser hittar du när du trycker på knappen Boka.

Steg 8 – Tack

Slutligen har cirkeln slutits, från sommarstugor i Haninge skärgård till dagens besökare hemma hos mig på Karlstad Alpackagård.

Ett stort tack till Ann-Marie Santesson Gerber på Österlen alpacka för ovärderliga råd och stöd.

Tack också  Erik Domstad och Katarina Romney Domstad på Skepplanda alpackagård för råd och stöd och framförallt att jag fick köpa de underbara tjejerna Kakan, Kolan, Taruka och Tamya.

Tack för att du delat min resa!

Varukorg0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0
Rulla till toppen